HeusschenCopier wenst u fijne feestdagen en een mooi en vitaal landschap!

Met een mooie wandeling door de Zuid-Limburgse heuvels en een feestelijk diner sloot het team van HeusschenCopier 2022 af. Vanuit de kracht van het landschap en samen met onze partners en opdrachtgevers hebben we het afgelopen jaar aan mooie opgaven gewerkt:

Vernieuwende verblijfsrecreatieve concepten, campusomgevingen, mobiliteitsopgaven en de energie-opgave passeerden de revue. Voor verschillende gemeenten ontwikkelden we landschapskaders. We werkten samen met onze Belgische partners aan Grenspark Sint Pieter en het grensoverschrijdende Bocagelandschap. Ook gaven we richting aan de duurzaamheidsambities van de Provincie Limburg met betrekking tot zon- en windenergie. GIS-data en analyse zijn daarbij in toenemende mate van belang en leiden met onze onderzoekende houding tot nieuwe inzichten en ontwerpoplossingen.

Met nieuwe collega’s binnen ons team verbreden we onze scope op het ruimtelijk ontwerp. Naast landschapsarchitectonische en stedenbouwkundige opgaven richten we ons in toenemende mate op de thema’s cultuurhistorisch erfgoed en architectuur. Altijd denkend vanuit de kwaliteiten en de veerkracht van ons landschap. Met hen én met even veel enthousiasme gaan wij in het nieuwe jaar door met het versterken van onze landschapskracht!

Samen werken in het Grenzeloos Bocageland!

2023.05.26 | Woensdag 24 mei verzamelden zich in Sint-Martens-Voeren de vertegenwoordigers van zestigtal organisaties uit Nederland, Vlaanderen en Wallonië om hun steun te verklaren aan visie voor het Landschapspark Grenzeloos Bocageland.

[...]
blank

‘Rondje Greenport’ geopend

2022.08.07 | Deze zomer werd in Venlo onder grote belangstelling de nieuwe fietsroute ‘Rondje Greenport’ geopend. Onze collega Dennis Houben heeft namens Greenport Venlo Ontwikkelbedrijf en de vrijwilligers van Stichting Landschap Horst aan de Maas

[...]
blank

HeusschenCopier luidt de zomer in!

2022.08.03 | Met een barbecue in onze zonnige tuin heeft het team van HeusschenCopier de zomerperiode ingeluid. Voor een enkeling binnen ons team is de vakantie al begonnen in week 31.

[...]
blank

Work in progress: denken en doen gaan hand in hand

2022.05.16 | Een leerzame eerste ontmoeting met partners die samenwerken aan de kandidatuur van “Landschapspark Grenzeloos Bocagelandschap” De ervaringen van Staatsbosbeheer (Pascal Roomberg), Natuurpunt (Gabriël Erens en Rik Palmans) en Natagora

[...]
blank

Startsein Gebiedsontwikkeling Graetheide

2022.04.06 | Woensdagmiddag 6 april werd door de verschillende gebiedspartners van de Strategische Gebiedsvisie Omgeving Chemelot als afronding van een intensief en vruchtbaar gebiedsproces symbolisch een eerste boom geplant in het Graetheidegebied, ten

[...]