“De kracht van het landschap als verbinding van twee werelden” – Visie buitengebied Beek vastgesteld!

De Gemeente Beek is strategisch genesteld in de overgang van stad naar land, met een buitengebied dat reikt van dal tot plateau. De visie positioneert de gemeente Beek als ‘het beste van twee werelden’, waar het stedelijke en zakelijke van de Westelijke Mijnstreek, maar ook het landelijke en het Bourgondische van Zuid-Limburg elkaar ontmoeten.

Deze toekomstvisie beschrijft wat er moet gebeuren om te zorgen dat dit ook zo blijft, maar ook versterkt wordt. De ligging van Beek en de landschappelijke overgang in het buitengebied geven ons de opties om van Beek de groene “kransslagader” te maken tussen het plateau en de dalen, maar ook tussen de Westelijke Mijnstreek en het Heuvelland. Dit heeft voordelen voor zowel de gemeente Beek als de regio.

In samenwerking met het projectteam van de gemeente Beek heeft HeusschenCopier, met ondersteuning van gebiedspartners en bewoners, het afgelopen jaar gewerkt aan de visie. Met deze visie als bouwsteen verankeren we de kracht van het landschap in de nog op te stellen gemeentelijke Omgevingsvisie.

Toekomstige ontwikkelingen in de gemeente zullen zich op een landschappelijk verankerde, duurzame en inspirerende wijze kunnen ontplooien: integraal denken en handelen vanuit het landschap staat hierin centraal. We kijken uit naar de verdere uitwerking van de visie en de ontwikkeling van het Beekse buitengebied vanuit Landschapskracht!

blank

Landschapskracht als leidraad voor integraal ontwerp aan mobiliteit

2023.09.07 | HeusschenCopier Landschapskracht ontwerpt aan infrastructuur en mobiliteit in de breedste zin van het woord: van het ontwerp van een civieltechnisch kunstwerk, het routeontwerp voor een fraaie verbindingsweg over één van ’s Limburgs plateaus tot een integraal, openbare ruimte ontwerp voor de kern van Broekhem.

[...]
blank

Wij zijn op zoek naar talent!

2023.07.20 | HeusschenCopier Landschapskracht is altijd op zoek naar talent. Wij bieden studenten de mogelijkheid hun ontwerpvaardigheden te ontwikkelen en te verbreden als onderdeel van een interdisciplinair team van landschapsarchitecten, stedenbouwkundigen en architecten. Studenten dienen minimaal 4 maanden beschikbaar te zijn vanaf september/oktober 2023.

[...]
blank

Klimmen en dalen door ons Grenzeloos Bocageland

2023.07.19 | Vrijdag 14 juli vierden we de indiening van het Grenzeloos Bocageland als kandidatuur landschapspark met een fraaie fietstocht door ons prachtige landschap. Vergezeld door onze Belgische partners en gasten beleefden we per fiets het diverse, grenzeloze Bocageland.

[...]
blank

De magie van Landschapskracht toont zich in Toverland

2023.07.05 | Vrijdag 30 juni vierde Attractiepark Toverland op feestelijke wijze de opening van vier nieuwe attracties in het themagebied Avalon (geopend in 2018). Deze gelegenheid was voor HeusschenCopier reden om te kijken hoe het landschap van Avalon zich de afgelopen 5 jaar heeft ontwikkeld.

[...]
blank

Samen werken in het Grenzeloos Bocageland!

2023.05.26 | Woensdag 24 mei verzamelden zich in Sint-Martens-Voeren de vertegenwoordigers van zestigtal organisaties uit Nederland, Vlaanderen en Wallonië om hun steun te verklaren aan visie voor het Landschapspark Grenzeloos Bocageland.

[...]