“De kracht van het landschap als verbinding van twee werelden” – Visie buitengebied Beek vastgesteld!

De Gemeente Beek is strategisch genesteld in de overgang van stad naar land, met een buitengebied dat reikt van dal tot plateau. De visie positioneert de gemeente Beek als ‘het beste van twee werelden’, waar het stedelijke en zakelijke van de Westelijke Mijnstreek, maar ook het landelijke en het Bourgondische van Zuid-Limburg elkaar ontmoeten.

Deze toekomstvisie beschrijft wat er moet gebeuren om te zorgen dat dit ook zo blijft, maar ook versterkt wordt. De ligging van Beek en de landschappelijke overgang in het buitengebied geven ons de opties om van Beek de groene “kransslagader” te maken tussen het plateau en de dalen, maar ook tussen de Westelijke Mijnstreek en het Heuvelland. Dit heeft voordelen voor zowel de gemeente Beek als de regio.

In samenwerking met het projectteam van de gemeente Beek heeft HeusschenCopier, met ondersteuning van gebiedspartners en bewoners, het afgelopen jaar gewerkt aan de visie. Met deze visie als bouwsteen verankeren we de kracht van het landschap in de nog op te stellen gemeentelijke Omgevingsvisie.

Toekomstige ontwikkelingen in de gemeente zullen zich op een landschappelijk verankerde, duurzame en inspirerende wijze kunnen ontplooien: integraal denken en handelen vanuit het landschap staat hierin centraal. We kijken uit naar de verdere uitwerking van de visie en de ontwikkeling van het Beekse buitengebied vanuit Landschapskracht!

blank

‘Rondje Greenport’ geopend

2022.08.07 | Deze zomer werd in Venlo onder grote belangstelling de nieuwe fietsroute ‘Rondje Greenport’ geopend. Onze collega Dennis Houben heeft namens Greenport Venlo Ontwikkelbedrijf en de vrijwilligers van Stichting Landschap Horst aan de Maas

[...]
blank

HeusschenCopier luidt de zomer in!

2022.08.03 | Met een barbecue in onze zonnige tuin heeft het team van HeusschenCopier de zomerperiode ingeluid. Voor een enkeling binnen ons team is de vakantie al begonnen in week 31.

[...]
blank

Work in progress: denken en doen gaan hand in hand

2022.05.16 | Een leerzame eerste ontmoeting met partners die samenwerken aan de kandidatuur van “Landschapspark Grenzeloos Bocagelandschap” De ervaringen van Staatsbosbeheer (Pascal Roomberg), Natuurpunt (Gabriël Erens en Rik Palmans) en Natagora

[...]
blank

Startsein Gebiedsontwikkeling Graetheide

2022.04.06 | Woensdagmiddag 6 april werd door de verschillende gebiedspartners van de Strategische Gebiedsvisie Omgeving Chemelot als afronding van een intensief en vruchtbaar gebiedsproces symbolisch een eerste boom geplant in het Graetheidegebied, ten

[...]