Search
Close this search box.

ErfgoedLAB trapt af op Kasteel Mheer!

Voor de komende periode geven experts Lotte De Moor en Marc Heusschen gezicht en uitvoering aan ErfgoedLAB Limburg; bij gelegenheid van de start gaven zij samen met Diederik de Loe een interview op locatie. De aftrap van de eerste tranche vond plaats op Kasteel Mheer, al eeuwenlang in onafgebroken bezit van de familie de Loë en één van drie locaties binnen het ErfgoedLAB.

De drie locaties (Kasteel Mheer, Kasteel Amstenrade en Onderste Hof Brunssum) hebben allen behoefte aan een langetermijnperspectief dat rekening houdt met de aard en betekenis van de plek voor de omgeving en de maatschappij.

“Het ErfgoedLAB biedt eigenaren een duurzaam perspectief en zorgt dat contacten gelegd worden met de juiste partijen en stakeholders. We stellen daarbij overkoepelende maatschappelijke aspecten aan de kaak. Omdat wij onafhankelijk werken spelen commerciële belangen geen rol in dit proces.” – Lotte De Moor

Samen met eigenaren van de erfgoedensembles gaat het ErfgoedLAB aan de slag in het opstellen van dit perspectief; erfgoed is immers meer dan de gebouwen alleen:

“Familiaire continuïteit is als overkoepelend thema belangrijk in deze tranche. De families die eigenaar zijn van deze ensembles hebben vaak een sterke band met het dorp. Zo zie je het niet veel meer tegenwoordig. We vragen ons vanuit het ErfgoedLAB af of we een manier kunnen vinden om deze band tussen familie, ensemble en omgeving te behouden.” – Marc Heusschen

Benieuwd? Lees het hele interview op de website van de Provincie Limburg: https://lnkd.in/e4vqcend

Volg het ErfgoedLAB Limburg op linkedin via: https://lnkd.in/ebqvDYUC

blank

HeusschenCopier Landschapskracht aan de slag in Brunssum

2023.11.10 | In opdracht van Gemeente Brunssum werkt HeusschenCopier Landschapskracht aan een ruimtelijk kader als basis voor de omgevingsvisie. Vorige week donderdag vond in Buro Brunssum een inspirerende kick-off en werksessie plaats met zo’n 30 ambtenaren vanuit verschillende beleidsdomeinen.

[...]
blank

Grenzeloos Bocageland officieel erkend als Landschapspark!

2023.10.13 | Wij zijn verheugd met de officiële erkenning van het Grenzeloos Bocageland als landschapspark door de Vlaamse Overheid! Het initiatief van minister Zuhal Demir en minister Matthias Diependaele heeft geleid tot 4 nieuwe Nationale Parken en 5 Landschapsparken.

[...]
blank

Samenwerken aan een nieuw venster op het heelal

2023.10.05 | Sinds de ontdekking van zwaartekrachtgolven in 2015 is de behoefte ontstaan voor een nieuwe meetfaciliteit om de trillingen in de ruimte en tijd zelf waarnemen: de Einstein Telescope. Met gepaste trots delen we mede dat HeusschenCopier Landschapskracht de komende jaren zal bijdragen aan de totstandkoming van het internationale bidbook.

[...]
blank

Landschapskracht als leidraad voor integraal ontwerp aan mobiliteit

2023.09.07 | HeusschenCopier Landschapskracht ontwerpt aan infrastructuur en mobiliteit in de breedste zin van het woord: van het ontwerp van een civieltechnisch kunstwerk, het routeontwerp voor een fraaie verbindingsweg over één van ’s Limburgs plateaus tot een integraal, openbare ruimte ontwerp voor de kern van Broekhem.

[...]
blank

Wij zijn op zoek naar talent!

2023.07.20 | HeusschenCopier Landschapskracht is altijd op zoek naar talent. Wij bieden studenten de mogelijkheid hun ontwerpvaardigheden te ontwikkelen en te verbreden als onderdeel van een interdisciplinair team van landschapsarchitecten, stedenbouwkundigen en architecten. Studenten dienen minimaal 4 maanden beschikbaar te zijn vanaf september/oktober 2023.

[...]
blank

Klimmen en dalen door ons Grenzeloos Bocageland

2023.07.19 | Vrijdag 14 juli vierden we de indiening van het Grenzeloos Bocageland als kandidatuur landschapspark met een fraaie fietstocht door ons prachtige landschap. Vergezeld door onze Belgische partners en gasten beleefden we per fiets het diverse, grenzeloze Bocageland.

[...]
blank

De magie van Landschapskracht toont zich in Toverland

2023.07.05 | Vrijdag 30 juni vierde Attractiepark Toverland op feestelijke wijze de opening van vier nieuwe attracties in het themagebied Avalon (geopend in 2018). Deze gelegenheid was voor HeusschenCopier reden om te kijken hoe het landschap van Avalon zich de afgelopen 5 jaar heeft ontwikkeld.

[...]
blank

Samen werken in het Grenzeloos Bocageland!

2023.05.26 | Woensdag 24 mei verzamelden zich in Sint-Martens-Voeren de vertegenwoordigers van zestigtal organisaties uit Nederland, Vlaanderen en Wallonië om hun steun te verklaren aan visie voor het Landschapspark Grenzeloos Bocageland.

[...]