HeusschenCopier organiseert fietstocht buitengebied Beek

2022.03.31 | HeusschenCopier werkt in opdracht van de Gemeente Beek aan een integrale visie op het buitengebied. Op 31 maart hebben Ramón Copier en Otto Paans deelgenomen aan een fietstocht door de gemeente Beek.

Deze fietstocht was in het kader van de visievorming georganiseerd, en diende om samen met wethouder Ralph Diederen en diverse stakeholders die in het buitengebied actief zijn van gedachten te wisselen. Deelnemers waren onder meer Stichting het Limburgs Landschap, LLTB Natuurmonumenten, Waterschap Limburg en de Milieugroep Schinnen-Spaubeek.

Het ging tijdens de fietstocht over kansen en knelpunten, maar ook over slim koppelen en het gezamenlijk oppakken van opgaves. Voorbeelden zijn het voorkomen van wateroverlast, het creëren van een aantrekkelijke infrastructuur voor toerisme, het vergroten van bedrijventerreinen en het versterken van de natuurwaarden van het landschap. Door in samenwerking te bouwen aan het landschap stellen we het veilig voor de toekomst!

blank

Landschapskracht als leidraad voor integraal ontwerp aan mobiliteit

2023.09.07 | HeusschenCopier Landschapskracht ontwerpt aan infrastructuur en mobiliteit in de breedste zin van het woord: van het ontwerp van een civieltechnisch kunstwerk, het routeontwerp voor een fraaie verbindingsweg over één van ’s Limburgs plateaus tot een integraal, openbare ruimte ontwerp voor de kern van Broekhem.

[...]
blank

Wij zijn op zoek naar talent!

2023.07.20 | HeusschenCopier Landschapskracht is altijd op zoek naar talent. Wij bieden studenten de mogelijkheid hun ontwerpvaardigheden te ontwikkelen en te verbreden als onderdeel van een interdisciplinair team van landschapsarchitecten, stedenbouwkundigen en architecten. Studenten dienen minimaal 4 maanden beschikbaar te zijn vanaf september/oktober 2023.

[...]
blank

Klimmen en dalen door ons Grenzeloos Bocageland

2023.07.19 | Vrijdag 14 juli vierden we de indiening van het Grenzeloos Bocageland als kandidatuur landschapspark met een fraaie fietstocht door ons prachtige landschap. Vergezeld door onze Belgische partners en gasten beleefden we per fiets het diverse, grenzeloze Bocageland.

[...]
blank

De magie van Landschapskracht toont zich in Toverland

2023.07.05 | Vrijdag 30 juni vierde Attractiepark Toverland op feestelijke wijze de opening van vier nieuwe attracties in het themagebied Avalon (geopend in 2018). Deze gelegenheid was voor HeusschenCopier reden om te kijken hoe het landschap van Avalon zich de afgelopen 5 jaar heeft ontwikkeld.

[...]
blank

Samen werken in het Grenzeloos Bocageland!

2023.05.26 | Woensdag 24 mei verzamelden zich in Sint-Martens-Voeren de vertegenwoordigers van zestigtal organisaties uit Nederland, Vlaanderen en Wallonië om hun steun te verklaren aan visie voor het Landschapspark Grenzeloos Bocageland.

[...]