HeusschenCopier aan de slag in ErfgoedLAB Limburg!

HeusschenCopier is de komende twee jaar betrokken bij het ErfgoedLAB van Provincie Limburg. Samen met architecte Lotte De Moor van Vullings de Moor gaat Marc Heusschen invulling geven aan het LAB voor de periode 2022-2024.

Het doel van het ErfgoedLAB is om te komen tot een functioneel duurzaam gebruik van erfgoedensembles waarbij er ook wordt gezocht naar manieren om het nieuwe gebruik van monumenten beter te verankeren in de samenleving. In de komende periode zullen zij aan de slag gaan met een drietal casussen: Kasteel Mheer, Kasteel Amstenrade en de Onderste Hof te Brunssum.

Ook is er aandacht voor het uitwisselen van kennis en ervaringen, zo worden er ateliers georganiseerd voor het brede werkveld, experts, beleidsmakers en monumenteneigenaren.

Kijk voor meer informatie op: https://lnkd.in/eNwW_sy7

blank

Landschapskracht als leidraad voor integraal ontwerp aan mobiliteit

2023.09.07 | HeusschenCopier Landschapskracht ontwerpt aan infrastructuur en mobiliteit in de breedste zin van het woord: van het ontwerp van een civieltechnisch kunstwerk, het routeontwerp voor een fraaie verbindingsweg over één van ’s Limburgs plateaus tot een integraal, openbare ruimte ontwerp voor de kern van Broekhem.

[...]
blank

Wij zijn op zoek naar talent!

2023.07.20 | HeusschenCopier Landschapskracht is altijd op zoek naar talent. Wij bieden studenten de mogelijkheid hun ontwerpvaardigheden te ontwikkelen en te verbreden als onderdeel van een interdisciplinair team van landschapsarchitecten, stedenbouwkundigen en architecten. Studenten dienen minimaal 4 maanden beschikbaar te zijn vanaf september/oktober 2023.

[...]
blank

Klimmen en dalen door ons Grenzeloos Bocageland

2023.07.19 | Vrijdag 14 juli vierden we de indiening van het Grenzeloos Bocageland als kandidatuur landschapspark met een fraaie fietstocht door ons prachtige landschap. Vergezeld door onze Belgische partners en gasten beleefden we per fiets het diverse, grenzeloze Bocageland.

[...]
blank

De magie van Landschapskracht toont zich in Toverland

2023.07.05 | Vrijdag 30 juni vierde Attractiepark Toverland op feestelijke wijze de opening van vier nieuwe attracties in het themagebied Avalon (geopend in 2018). Deze gelegenheid was voor HeusschenCopier reden om te kijken hoe het landschap van Avalon zich de afgelopen 5 jaar heeft ontwikkeld.

[...]
blank

Samen werken in het Grenzeloos Bocageland!

2023.05.26 | Woensdag 24 mei verzamelden zich in Sint-Martens-Voeren de vertegenwoordigers van zestigtal organisaties uit Nederland, Vlaanderen en Wallonië om hun steun te verklaren aan visie voor het Landschapspark Grenzeloos Bocageland.

[...]