Zoek
Sluit dit zoekvak.

Toverland | LANDSCHAPSONTWERP EN THEMATISERING

Attractiepark Toverland te Sevenum is één van de jongste attractieparken van Nederland. Het attractiepark opende in 2001 als overdekt pretpark met diverse attracties, met name gericht op jonge kinderen. De oorspronkelijke hal heeft inmiddels diverse metamorfoses ondergaan en is tegenwoordig één van de themagebieden van het attractiepark dat zich richt op jong en oud.

HeusschenCopier heeft over een periode van ruim 10 jaar bijgedragen aan de ontwikkeling van themagebieden en het onderliggend landschappelijk ontwerp. In een eerste fase van uitbreiding kwamen de themagebieden ‘Troy’ (2007) en de ‘Magische Vallei’ (2012) tot stand. In een volgende fase de themagebieden ‘Port Laguna’ en ‘Avalon’ (beiden geopend zomer 2018). Naast deze thematische uitbreidingen hebben wij het hernieuwde entreegebied vorm gegeven.

Voor de diverse themagebieden heeft HeusschenCopier de creativiteit ruim baan kunnen geven zonder de samenhang en de uitvoerbaarheid uit het oog te verliezen. In alle onderdelen van het landschappelijk ontwerp is getracht de beleving van het verhaal van het gebied te versterken: de soortkeuze van de beplanting, de keuze van de (verhardings-)materialen en de detaillering van de bestrating. Een 3D-model maakt deze totaalbeleving inzichtelijk voor de opdrachtgever en de betrokken aannemers. Het 3D-model bood niet enkel een ruimtelijk beeld op de totaalbeleving maar geeft ook inzicht in specifiek ingezette elementen in het ontwerp als bijvoorbeeld kliffen, rotswanden en grotten.

De vele ontwerpsessies en overleggen met de ontwerpers van Toverland hebben ertoe geleid dat in het eindresultaat het landschappelijk ontwerp en de thematisering van de gebouwen en andere bouwkundige elementen alsmede gebieden elkaar versterken en naadloos op elkaar aansluiten. Het eindresultaat is een verblijfsomgeving die bezoekers op aangename en verrassende wijze begeleidt door de verschillende themagebieden.

Locatie                      

Oppervlakte

Opdrachtgever

Jaar                         

Team

Sevenum, Noord-Limburg

10 ha.

Toverland

2007-2018 (gerealiseerd)

Marc Heusschen, Wendy Lenders, John de Groot, Tim Pieroen