Search
Close this search box.

Samenwerken aan een nieuw venster op het heelal

Sinds de ontdekking van zwaartekrachtgolven in 2015 is de behoefte ontstaan voor een nieuwe meetfaciliteit om de trillingen in de ruimte en tijd zelf waarnemen: de Einstein Telescope.

Met gepaste trots delen we mede dat HeusschenCopier Landschapskracht de komende jaren zal bijdragen aan de totstandkoming van het internationale bidbook voor de komst van de Einstein Telescope in de Euregio Maas-Rijn; het project waarin landschapskracht en zwaartekracht samen zullen komen. Met onze kennis en ervaring op het gebied van landschap in de regio, ontwerpend onderzoek en het gebruik van GIS vormt HeusschenCopier Landschapskracht de specialistische samenwerkingspartner in de ontwikkeling van de bouwsteen landschap voor het bidbook.

Onder leiding van het Nikhef zal er gedurende het proces worden samengewerkt met andere vakdisciplines zoals fysica, geologie en hydrologie. Een technisch hoogstandje zoals de Einstein Telescope stelt immers hoge eisen aan zijn vestigingslocatie; een stabiele bodem met weinig verstoring vanuit de omgeving, een netwerk van kennispartners om mee samen te werken, hightech bedrijven die de hoogstaande techniek kunnen leveren, en natuurlijk een aangename, bereikbare woon- en werkomgeving.

Overheden en instituten in Nederland, België en Duitsland zijn er van overtuigd dat de Euroregio Maas-Rijn over de juiste factoren beschikt om de Einstein Telescope te kunnen huisvesten. Op dit moment wordt er door overheden, bedrijven en onderzoekers gewerkt om de technische, organisatorische en financiële haalbaarheid aan te tonen.

Wij zien uit naar een vruchtbare samenwerking met onder andere het Nikhef, de Provincie Limburg, TNO en alle andere betrokken (internationale) partners.

Meer leren over de Einstein Telescope? Kijk hier: https://www.einsteintelescope.nl/

blank

HeusschenCopier Landschapskracht aan de slag in Brunssum

2023.11.10 | In opdracht van Gemeente Brunssum werkt HeusschenCopier Landschapskracht aan een ruimtelijk kader als basis voor de omgevingsvisie. Vorige week donderdag vond in Buro Brunssum een inspirerende kick-off en werksessie plaats met zo’n 30 ambtenaren vanuit verschillende beleidsdomeinen.

[...]
blank

Grenzeloos Bocageland officieel erkend als Landschapspark!

2023.10.13 | Wij zijn verheugd met de officiële erkenning van het Grenzeloos Bocageland als landschapspark door de Vlaamse Overheid! Het initiatief van minister Zuhal Demir en minister Matthias Diependaele heeft geleid tot 4 nieuwe Nationale Parken en 5 Landschapsparken.

[...]
blank

Samenwerken aan een nieuw venster op het heelal

2023.10.05 | Sinds de ontdekking van zwaartekrachtgolven in 2015 is de behoefte ontstaan voor een nieuwe meetfaciliteit om de trillingen in de ruimte en tijd zelf waarnemen: de Einstein Telescope. Met gepaste trots delen we mede dat HeusschenCopier Landschapskracht de komende jaren zal bijdragen aan de totstandkoming van het internationale bidbook.

[...]
blank

Landschapskracht als leidraad voor integraal ontwerp aan mobiliteit

2023.09.07 | HeusschenCopier Landschapskracht ontwerpt aan infrastructuur en mobiliteit in de breedste zin van het woord: van het ontwerp van een civieltechnisch kunstwerk, het routeontwerp voor een fraaie verbindingsweg over één van ’s Limburgs plateaus tot een integraal, openbare ruimte ontwerp voor de kern van Broekhem.

[...]
blank

Wij zijn op zoek naar talent!

2023.07.20 | HeusschenCopier Landschapskracht is altijd op zoek naar talent. Wij bieden studenten de mogelijkheid hun ontwerpvaardigheden te ontwikkelen en te verbreden als onderdeel van een interdisciplinair team van landschapsarchitecten, stedenbouwkundigen en architecten. Studenten dienen minimaal 4 maanden beschikbaar te zijn vanaf september/oktober 2023.

[...]
blank

Klimmen en dalen door ons Grenzeloos Bocageland

2023.07.19 | Vrijdag 14 juli vierden we de indiening van het Grenzeloos Bocageland als kandidatuur landschapspark met een fraaie fietstocht door ons prachtige landschap. Vergezeld door onze Belgische partners en gasten beleefden we per fiets het diverse, grenzeloze Bocageland.

[...]
blank

De magie van Landschapskracht toont zich in Toverland

2023.07.05 | Vrijdag 30 juni vierde Attractiepark Toverland op feestelijke wijze de opening van vier nieuwe attracties in het themagebied Avalon (geopend in 2018). Deze gelegenheid was voor HeusschenCopier reden om te kijken hoe het landschap van Avalon zich de afgelopen 5 jaar heeft ontwikkeld.

[...]
blank

Samen werken in het Grenzeloos Bocageland!

2023.05.26 | Woensdag 24 mei verzamelden zich in Sint-Martens-Voeren de vertegenwoordigers van zestigtal organisaties uit Nederland, Vlaanderen en Wallonië om hun steun te verklaren aan visie voor het Landschapspark Grenzeloos Bocageland.

[...]