Mijlpaal: Ontwerp bestemmingsplan SILT ingediend!

Met de indiening van het ontwerp bestemmingsplan voor SILT bij de gemeente Beekdaelen komt de uiteindelijke realisatie van deze bijzondere gebiedsontwikkeling weer een stukje dichterbij.

Wij zijn trots dat de kwaliteit en integraliteit van het concept uit 2019 in elk onderzoek voor het bestemmingsplan telkens weer bevestigd werd. De keuze voor een hoogwaardig en uniek concept wordt daarmee onderschreven. De komende jaren wordt de zandgroeve getransformeerd tot een natuur-inclusief en duurzaam ecologisch recreatiegebied, met kleinschalige verblijfsrecreatie, meer ruimte voor bijzondere natuur, verbeterde toegang voor de omgeving, nieuwe recreatieve routestructuren en een substantiële bijdrage aan de energietransitie. Bij groen licht hoopt de familie Bruls medio volgend jaar te starten met de uitvoering. Nu pakken we gezamenlijk door en ontwikkelen we de plannen tot een toekomstige realiteit!

Door goede samenwerking met de familie Bruls, met in het bijzonder Alexander van ’t Goor en Christian van Daal is een ambitieus en wenkend toekomstperspectief ontstaan. Wij zijn erkentelijk voor de betrokkenheid en deskundigheid van de Gemeente Beekdaelen, de Provincie Limburg, adviseurs Jan Smeelen en Jan Stoop, de Milieugroep Schinnen-Spaubeek en alle belanghebbenden en omwonenden die we in de afgelopen jaren hebben gesproken en hebben bijgedragen aan het huidige plan.

Bekijk hier het project op onze eigen website en blijf op de hoogte via beleefsilt.nl.

Samen werken in het Grenzeloos Bocageland!

2023.05.26 | Woensdag 24 mei verzamelden zich in Sint-Martens-Voeren de vertegenwoordigers van zestigtal organisaties uit Nederland, Vlaanderen en Wallonië om hun steun te verklaren aan visie voor het Landschapspark Grenzeloos Bocageland.

[...]
blank

‘Rondje Greenport’ geopend

2022.08.07 | Deze zomer werd in Venlo onder grote belangstelling de nieuwe fietsroute ‘Rondje Greenport’ geopend. Onze collega Dennis Houben heeft namens Greenport Venlo Ontwikkelbedrijf en de vrijwilligers van Stichting Landschap Horst aan de Maas

[...]
blank

HeusschenCopier luidt de zomer in!

2022.08.03 | Met een barbecue in onze zonnige tuin heeft het team van HeusschenCopier de zomerperiode ingeluid. Voor een enkeling binnen ons team is de vakantie al begonnen in week 31.

[...]
blank

Work in progress: denken en doen gaan hand in hand

2022.05.16 | Een leerzame eerste ontmoeting met partners die samenwerken aan de kandidatuur van “Landschapspark Grenzeloos Bocagelandschap” De ervaringen van Staatsbosbeheer (Pascal Roomberg), Natuurpunt (Gabriël Erens en Rik Palmans) en Natagora

[...]
blank

Startsein Gebiedsontwikkeling Graetheide

2022.04.06 | Woensdagmiddag 6 april werd door de verschillende gebiedspartners van de Strategische Gebiedsvisie Omgeving Chemelot als afronding van een intensief en vruchtbaar gebiedsproces symbolisch een eerste boom geplant in het Graetheidegebied, ten

[...]